Ultimate Amiga

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 [2]   Go Down

Author Topic: Audio Tool  (Read 4939 times)

Mia

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 101
  • Generic Amiga User
Re: Audio Tool
« Reply #15 on: August 31, 2016, 03:44:56 AM »

New release 1.4

many improvements with smoother graphics and a better audio engine with stereo etc. and the network output is working ;) I managed to clean up the source code enough to include it on the floppy - it requires the EasyLife extension.
« Last Edit: September 16, 2016, 05:19:29 AM by Mia »
Logged

Mia

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 101
  • Generic Amiga User
Re: Audio Tool
« Reply #16 on: September 16, 2016, 04:20:00 AM »

Version 1.5

It can now do multi track. Amos sample banks are fully supported. ;D


 
« Last Edit: May 10, 2017, 10:02:40 PM by Mia »
Logged

Amiten

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 124
  • Amos Coder Since 1990
    • Amiten Software
Re: Audio Tool
« Reply #17 on: September 16, 2016, 02:05:18 PM »

Wuauuuu Cool! Just now im working in a special Amiten TV live show of amiga sound process. For saturday 17 sep 22h. Spain.lol I go deep in your tool tonight and see how can use togheter with amisampler . In a couple of hours I will.send.you a full version amisampler for you MIA , all the best

Enviado desde mi LG-E460 mediante Tapatalk

Logged
AMIGA is a Style of Life

Mia

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 101
  • Generic Amiga User
Re: Audio Tool
« Reply #18 on: September 18, 2016, 03:47:44 AM »

great, I hope the show went well  :) - yeh an unrestricted version of amisampler would be cool thanks - i'm glad i released this version but I have found a couple of bugs already, so i'm making a list and will make some time to fix them so do send me any if you have problems.

cool,
Logged

Amiten

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 124
  • Amos Coder Since 1990
    • Amiten Software
Re: Audio Tool
« Reply #19 on: September 18, 2016, 10:42:56 PM »


Here the last live show mia, i had some Hz frequency  problems in your tool by the way I convert the samples but sure are something.I dont.know in your tool and for sure gonna be solve very easy.  Would be great to embebed or add fxbox in amisampler or viceversa.

I send you A PM with full version are you see it?

Lets see if we can join forces to mixing ours sounds App if you agree;)

Best regards

https://www.google.es/url?q=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DLgLOyk60s0E&sa=U&ved=0ahUKEwjB3pSc_ZnPAhUHNxQKHcjhBMEQFggUMAE&sig2=qmdEH8zU6WRP83udxDnPcg&usg=AFQjCNH_drY_g-sROnFzQRMDw6RyQh-x8g

Enviado desde mi LG-E460 mediante Tapatalk

Logged
AMIGA is a Style of Life

Mia

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 101
  • Generic Amiga User
Re: Audio Tool
« Reply #20 on: September 20, 2016, 05:52:35 PM »

woohoo, the show looks great from what i've seen, and there's a bit of fxbox at 33:00 :-) very nice

I've opted for an alternative resampling method that is more "musical" than "mathematical" in it's approach - and quick to use without stopping playing anything. I still wince when I look at Audacity and want to do some thing simple...

There are 3 methods of resampling: the first is size resampling - in the menu - so you have a loop and you want make another sample the same speed - just resize it to the size of the sample you want, it stretches the pitch appropriatly - all you need to enter at the dialog is the new size, it should show you the current size.

the next is the bpm resampling - in the menu - this is principally the same as the size resamping, but using the base/play frequency it calculated the currrent bpm - just enter the new bpm you want and it stretches the pitch appropriatly.

the last type is traditional frequency resampling - this is the button on the screen - part of the confusion is that it uses the base pitch you have set by using the keyboard, or the switch in the options - in the dialog you then hold click the "keyboard" button down you can choose a note from the keyboard as the destination pitch, release mouse when done. - but you may have already changed the base pitch by using the keyboard, so you might end up with same source and desination, or go up instead of down and visavera - so you have to close the dialog, replay on the keyboard the  base/source pitch, open resample you can also type in the new frequency - i'm thinking of how to alter this action - also the dialogs are basic without instructions... the octave up and down should be obvious, but maybe not how they operate on ranges - if there is no range selected it operates on the whole sample and changes the size of the memory bank - if you work with a range they resize the range, but then mix it back with the original - so if the size is longer due to resampling down the sample will replace the original sound and then start mixing with the original waveform when they overlap - this action is true for all the resmapling routines.

when importing 16bit files they may be stereo so use the deinterlace option before resampling as you'd get a distrortion here - i should maybe try what that sounds like  ???
« Last Edit: September 20, 2016, 06:09:58 PM by Mia »
Logged

Amiten

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 124
  • Amos Coder Since 1990
    • Amiten Software
Re: Audio Tool
« Reply #21 on: September 21, 2016, 01:38:25 PM »

Thank Mia ;), another live show I will cover more of your tool and amisampler with more time and prepared things.... this last one was just a first.contact hehhe all the best

Johnny

Logged
AMIGA is a Style of Life

Mia

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 101
  • Generic Amiga User
Re: Audio Tool
« Reply #22 on: March 08, 2017, 10:08:55 PM »

FxBox 1.7e

YEH!  ;D
« Last Edit: May 10, 2017, 10:02:24 PM by Mia »
Logged

Amiten

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 124
  • Amos Coder Since 1990
    • Amiten Software
Re: Audio Tool
« Reply #23 on: May 09, 2017, 06:15:37 PM »

FxBox 1.7e

YEH!  ;D
hI MIA! thank you for Release and share new FXBox!   AWESOME mate I like a lot! cheers!

Logged
AMIGA is a Style of Life

Mia

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 101
  • Generic Amiga User
Re: Audio Tool
« Reply #24 on: May 10, 2017, 10:06:51 PM »

1.8c

UPGRADES  ;)
« Last Edit: May 10, 2017, 10:28:51 PM by Mia »
Logged

Amiten

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 124
  • Amos Coder Since 1990
    • Amiten Software
Re: Audio Tool
« Reply #25 on: May 11, 2017, 10:28:01 AM »

Lol!!!!!

Enviado desde mi ONE LTE HD (ONE TORO) mediante Tapatalk

Logged
AMIGA is a Style of Life

Mia

  • A600
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 101
  • Generic Amiga User
Re: Audio Tool
« Reply #26 on: May 11, 2017, 05:47:29 PM »

oh no, horrible bug in the med import function, it's not working. I tested the previous 1.7e and it still works - something's crept in sorry.

i also noticed some of the macros open up the fx dialogs since the realtime previewing was turned on,  the bug seems somewhere in the memory bank selectors so maybe it goes weird sometimes :o "Erase All" in the memory menu resets it...  ;D
Logged
Pages: 1 [2]   Go Up