Ultimate Amiga

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 ... 12 13 [14]   Go Down

Author Topic: Bloodwych Remake (HTML Version)  (Read 30731 times)

MadMunky

  • Forum Mod
  • A600
  • *****
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 242
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #195 on: January 14, 2016, 01:04:18 PM »

It does so we get the same issue :)
Logged

MadMunky

  • Forum Mod
  • A600
  • *****
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 242
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #196 on: January 14, 2016, 06:05:48 PM »

So today i started on a map reader, this works in real time to map the level as the player moves the plan is to support monsters/items etc... im not sure if ill ever make it a editor but anyways early days...

« Last Edit: January 14, 2016, 06:30:20 PM by MadMunky »
Logged

MadMunky

  • Forum Mod
  • A600
  • *****
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 242
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #197 on: January 15, 2016, 11:44:21 AM »

Quick video on the WIP

https://www.youtube.com/watch?v=JSQB8FHAEt0&feature=youtu.be

Finished off the day with this...

Logic for the wooden stuff has been started and I now show Champions and Monsters differently.
« Last Edit: January 15, 2016, 04:52:11 PM by MadMunky »
Logged

MadMunky

  • Forum Mod
  • A600
  • *****
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 242
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #198 on: January 23, 2016, 02:31:43 PM »

Done a bit more work on the Mapper. I've rewritten it to use a engine to render, this now means the map is interactive so you can select a block and it will return all the data about it.

Still loads to do, ill make it return more information and allow you to see the monsters or items etc...

at the moment basic information is returned and a preview of the block selected



As the data will be read/written live it will allow live editing later on.
« Last Edit: January 23, 2016, 02:44:50 PM by MadMunky »
Logged

lucifuge

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
  • Generic Amiga User
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #199 on: December 30, 2016, 02:29:12 AM »

This is happening to me right now.  It freezes the game,  any ideas??
Guys you are nothing short of Legend..
I have played this right up to the Zendick tower and it has ran perfect.. just a few botches where the game freezes and you have to reload (the resume loads but a blank screen)
Anyhow, i killed Zendick, went through to the next room where there are 2 green pads, i transported and the game freezes altogether. No matter what i do differently it freezes at the exact same point. Weirdly it allows me to move around and click things (like the door opening and closing) but the screen image freezes.
Andy
Logged

MadMunky

  • Forum Mod
  • A600
  • *****
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Posts: 242
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #200 on: January 01, 2017, 10:16:57 AM »

This is happening to me right now.  It freezes the game,  any ideas??

Happy new year to all Bloodwych fans :)

Unfortunately this was a bug, we fixed it but then started work on some major changes unfortunately this was all awhile back and we have since given up on doing any further work.

I will check with Wishbone if he is happy for my to upload the code to Git hub and then maybe someone else can continue this if there is any interest.

I will try and update the the site to the last version but we have not tested it much so it may be worse than the original version.
Logged

lucifuge

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
  • Generic Amiga User
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #201 on: January 05, 2017, 01:24:34 AM »

Be good if you can load another version just to see. Frustrating as it seems quite near the end.

Do you know if the extended levels are playable in any way, via emulator on the PC?  I played both in the late 80's on my Amiga 500 and while both great, the extended levels were mind-blowing.

This is happening to me right now.  It freezes the game,  any ideas??

Happy new year to all Bloodwych fans :)

Unfortunately this was a bug, we fixed it but then started work on some major changes unfortunately this was all awhile back and we have since given up on doing any further work.

I will check with Wishbone if he is happy for my to upload the code to Git hub and then maybe someone else can continue this if there is any interest.

I will try and update the the site to the last version but we have not tested it much so it may be worse than the original version.
Logged

Hungry Horace

  • Amorphous Blue-Blob Man
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 305
  • Offline Offline
  • Posts: 3,266
  • Don't forget... Ameboid's need love too!
    • Amiga Online
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #202 on: January 05, 2017, 12:35:10 PM »

Play extended levels on an Amiga emulator :)
Best version there is!
Logged
Quote from: KillerGorilla
because winuae is made of code and your amiga is made of stuff

Hungry Horace's Artwork Available
Buy my work

http://twitter.com/horaceandspider

lucifuge

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
  • Generic Amiga User
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #203 on: January 05, 2017, 09:30:18 PM »

Are there any saved games loadable to use in the Extended Levels on the Amiga emulator? From memory it required as much in order to play.

When u say Amiga Emulator, is that WinUae? (sorry, I'm not up on the emulator lingo/usage)
 
Play extended levels on an Amiga emulator :)
Best version there is!
Logged

Hungry Horace

  • Amorphous Blue-Blob Man
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 305
  • Offline Offline
  • Posts: 3,266
  • Don't forget... Ameboid's need love too!
    • Amiga Online
Re: Bloodwych Remake (HTML Version)
« Reply #204 on: January 19, 2017, 09:55:18 PM »

Are there any saved games loadable to use in the Extended Levels on the Amiga emulator? From memory it required as much in order to play.

When u say Amiga Emulator, is that WinUae? (sorry, I'm not up on the emulator lingo/usage)
 
Play extended levels on an Amiga emulator :)
Best version there is!

Several Amiga emulators out there these days. Winuae is common but fs-UAE is cross platform and easy to set up.


Uae4all / uae4arm for more bespoke devices.

If you need a bloodwych save that will work on the Amiga HD version let me know and I can find you some. I have lots and lots of saves on my hard drives
Logged
Quote from: KillerGorilla
because winuae is made of code and your amiga is made of stuff

Hungry Horace's Artwork Available
Buy my work

http://twitter.com/horaceandspider
Pages: 1 ... 12 13 [14]   Go Up