Ultimate Amiga

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down

Author Topic: Massive Savestate Update  (Read 31251 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FOL

  • PSPUAE Dev Team
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 689
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3,493
  • Amigakit.com Technical
    • PSPUAE
Re: Massive Savestate Update
« Reply #45 on: November 29, 2006, 12:03:59 AM »

Thanks again FOL.."Guybrush Threepwood here i come" ;D

No problems, ;)
Logged
Quote
Resolute and Industrious
Grand ruler of the yellow people and the Ultimate Amiga Empire

sho

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: Massive Savestate Update
« Reply #46 on: April 04, 2008, 07:23:46 PM »

Is it possible somehow to make a savestate for games that are HD installable out of the box without WHDLoad?
Logged

FOL

  • PSPUAE Dev Team
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 689
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3,493
  • Amigakit.com Technical
    • PSPUAE
Re: Massive Savestate Update
« Reply #47 on: April 04, 2008, 11:26:57 PM »

Is it possible somehow to make a savestate for games that are HD installable out of the box without WHDLoad?

no, as they would require installing to ram, like the WHDLoad one's. We are simply using the RAM as a HD.
Logged
Quote
Resolute and Industrious
Grand ruler of the yellow people and the Ultimate Amiga Empire

sternumil

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
  • Generic Amiga User
Re: Massive Savestate Update
« Reply #48 on: September 26, 2017, 03:16:46 PM »

excellent !  ;D

you guys are nicely up to speed, so i can write a guide that doesnt involve me going over every fine detail.

here's an example of how i do it;


i boot my regualar Amiga HD setup in WinUAE. This has a nice workbench instlal and a games partition.

a good pre-installed WB setup can be found at http://classicwb.abime.net if required.


if needed, i install a new game with the WHDload or JST installer. I tend to do this using CAPS images if needed, although i have downloaded a bunch of pack with all the WHDload games pre-installed. (sadly the website with these is down at the moment) 

edit:  not any more....   www.whdownload.com   or www.guildserver.co.uk/kgwhd  should help here ;)



when my WB boots, it creates an Assign called "ADF:" - this is just a folder which contains a template startup-sequence, and a C folder containing WHDload, LHA and the Assign command.... this comes in useful in a bit.

from CLI i get myself to my new game folder...

eg.  Games:ShootemUp/Xenon2/

have a look to see if its data files or disk images, and pack the files with LHA into multiple archives which will fit onto floppy disks. In some cases (larger disk images) the files will only pack down to a size which fits ontio a High Density Floppy disk. not a problem, PSPUAE supports this.

you should end up with something like this; (i've made this up from my head btw)

XII1.lha (contents; disk.1  xenon2.slave  size;723567) 
XII2.lha (contents; disk.2  size; 802623 )

now copy the contents of ADF: to a floppy disk.  i usually name my floppys from this simply  1:  , 2: , 3: etc  -  copy ADF:#? all to 1:

in cli, make the disk bootable with the "install" command (i usually use the wb 1.3 install command too, not really sure why, just seems more reliable) .... eg. Install DF0:

copy the achives to the disks.... copy xII1.lha 1:  copy xII2.lha 2:
 
edit the startup-sequence on 1: - this would look something like this....

    assign ENV: RAM:
    lha x 1:XII1.lha ram:
    lha x 2:xII2.lha ram:
    cd RAM:
    whdload slave=xenon2.slave PRELOAD

as you see, all this script does is unpacks the achives to ram: and then loads the WHDLOad slave

now reset winUAE and boot the disks.

it should auto-unpack to ram: and run the game.... the taks now is to get this to run with the minimum amount of memory , but still with enough to Preload, to avoid "OS flashing" when it is reading from ram (i.e. black flicking screens)

once you've established the minimum memory required, reproduce this on PSPUAE with the ADFs you have created... if needed use HD floppies, and definately use Turbo speed and Max CPU speed.

innitially, savestate the game ON the whdload splash-screen, this way you can keep reloading it to make sure you can re-save the savestate exactly where the game begins.

make your final "fine cut" save, just before the first game screen kicks in, prefereably without the ADF inserted anymore. (although i dont think it really matters if the disk is there, it just looks better)

rename the savestate to the game name.... and thats it.



phew!


takes as long to write out as it does to do!  have fun guys! let me know if anything is unclear.
it is not clear ... you can step-by-step instructions, and even better with screenshots?
(winuae)
« Last Edit: September 26, 2017, 03:43:28 PM by sternumil »
Logged

kenedy

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2
  • Generic Amiga User
Re: Massive Savestate Update
« Reply #49 on: September 28, 2017, 09:54:49 PM »

I got a bit problem: the mega-lo-mania link seems to be not working.
Logged
Graduated from Soran   University with First Class Degree with Honours in Computer Science.

Hungry Horace

  • Amorphous Blue-Blob Man
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 305
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3,277
  • Don't forget... Ameboid's need love too!
    • Amiga Online
Re: Massive Savestate Update
« Reply #50 on: September 29, 2017, 04:58:29 PM »

I got a bit problem: the mega-lo-mania link seems to be not working.

I have just downloaded and it is working here?


To all, please note that FOL and I no-longer maintain the RISS save-states for PSPUAE.


@sternumil - you have mentioned WinUAE, but these files are not for WinUAE, as you can use actual hard-drive mounting with that emulator.
Logged
Quote from: KillerGorilla
because winuae is made of code and your amiga is made of stuff

Hungry Horace's Artwork Available
Buy my work

http://twitter.com/horaceandspider

sternumil

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
  • Generic Amiga User
Re: Massive Savestate Update
« Reply #51 on: October 01, 2017, 09:50:16 AM »

@sternumil - you have mentioned WinUAE, but these files are not for WinUAE, as you can use actual hard-drive mounting with that emulator.
I know that for pspuae, I meant that I need detailed instructions on how to do riss save state. Or is it too difficult for a person who is little acquainted with the Amiga?
Logged

Hungry Horace

  • Amorphous Blue-Blob Man
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 305
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3,277
  • Don't forget... Ameboid's need love too!
    • Amiga Online
Re: Massive Savestate Update
« Reply #52 on: October 01, 2017, 10:27:29 AM »

oh, well.... reading that guide there is not much more to write, and what is written there is as much as i can really remember.


I dont use WinUAE anymore, and I no longer have immediate access to my RISS files. Unfortunately i am more comitted at the moment to other Amiga projects i am working on.
Logged
Quote from: KillerGorilla
because winuae is made of code and your amiga is made of stuff

Hungry Horace's Artwork Available
Buy my work

http://twitter.com/horaceandspider

sternumil

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
  • Generic Amiga User
Re: Massive Savestate Update
« Reply #53 on: October 07, 2017, 10:48:06 AM »

Zool and Zool2 empty zip.
Can I upload my riss-savestate? If so, where?
« Last Edit: October 10, 2017, 02:30:05 PM by sternumil »
Logged

Hungry Horace

  • Amorphous Blue-Blob Man
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 305
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3,277
  • Don't forget... Ameboid's need love too!
    • Amiga Online
Re: Massive Savestate Update
« Reply #54 on: October 14, 2017, 11:51:36 AM »

Sorry, but we will be removing direct links to RISS / game data files from this site over the next few days.

We may look to find an external host for these files in the future however, where you woul dbe welcome to contribute any newly created files.
Logged
Quote from: KillerGorilla
because winuae is made of code and your amiga is made of stuff

Hungry Horace's Artwork Available
Buy my work

http://twitter.com/horaceandspider
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up